Tips voor het creëren van een gezellige slaapkamer.

05 april 2023

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in ons huis. De plek waar we tot rust komen, onze gedachten kunnen ordenen en kunnen opladen voor een nieuwe dag. Het interieur draagt hier enorm aan bij. Met deze tips creëert u een gezellige ruimte!

Van de slaapkamer wilt u een gezellige en ontspannen ruimte maken, zonder in te moeten leveren op praktische zaken. Wij helpen u op weg met de volgende tips.

Tip 1: Kies voor warme kleuren

De kleur in uw slaapkamer doet heel veel voor de gemoedstoestand. Warme en rustigevende kleuren, zoals beige, creme of taupe, zijn daarom perfect voor deze ruitme en ook nog eens makkelijk te combineren met verschillende soorten meubels in de slaapkamer. Ga voor een rustige basis op de muren en kleurrijke accenten in meubels, accesoires of planten.

Tip 2: Praktische meubels en indeling

Zo'n groot bed met enorme lading kussens en dekens staat prachtig in woonbladen, maar is misschien niet geschikt voor uw kleinere slaapkamer. Kies meubels die qua ruimte en indeling passen bij uw ruimte. Zorg er ook voor dat u de slaapkamer niet te vol zet, om de rust te behouden. Wilt u graag veel kastruimte voor bijvoorbeeld kleding in uw slaapkamer, maar staat de ruimte dit eigenlijk niet toe, kijk dan of u bijvoorbeeld een andere kamer in uw woning hiervoor in kunt richten. Zo benut u uw slaapkamer optimaal.

Tip 3: Ga voor de juiste verlichting

Ook verlichting doet veel voor de sfeer in de slaapkamer. Ga voor warm licht en, als het mogelijk is, een lamp die u kunt dimmen. Zorg ook voor voor meerdere lichtbronnen. Niet enkel een lamp aan het plafond, maar ook bijvoorbeeld kleine lampjes naast het bed. Dat is ook fijn als u 's avonds nog een boek wilt lezen in bed.

Tip 4: Maak het persoonlijk

In uw woonkamer kiest u hier vaak niet of minimaal voor, maar de slaapkamer is de plek voor persoonlijke elementen. Een mooie fotogallerij aan de muur, souvenirs die u op vakantie hebt gevonden of uw collectie boeken. Geef deze een mooie plaats in de slaapkamer, zodat u u hier helemaal thuis voelt!

Tip 5: Zachte materialen maken het plaatje af

Het grootste doel van de slaapkamer is en blijft een goede nachtrust. Daar horen zachte kussens, een lekker (donzen) dekbed en plaids bij. Zodat u lekker slaapt, maar het er ook nog eens extra gezellig uitziet. Ook kunt u kiezen voor een bed met stoffen materialen of grote, opvallende gordijnen.