Oriëntatiefase

Wensen inventariseren

Hoe wil je graag wonen? Wat vind je belangrijk aan je woonomgeving? Welke architectuur spreekt je aan? Welke indeling vind je prettig. Kortom wat zijn jouw belangrijkste criteria bij het zoekproces naar locatie en woning. De  woonwensenenquete invullen is een middel om over je woonwensen na te denken.

Budget bepalen: oriënterend financieel gesprek

Wat kun je maximaal lenen? Welke maandlasten passen bij jou om lekker te kunnen leven. Stel je hebt restschuld van je eigen woning; kan je toch verhuizen? Kan ik in mijn eigen huis blijven wonen tot de oplevering van de nieuwbouwwoning? Hoe gaat dat met nieuwbouw en bouwdepot? Vraag een gratis oriënterend gesprek aan bij onze Nieuwbouwgeldspecialist Thuis in Geld.

Zoeken, selecteren en inschrijven nieuwsbrief

Je weet wat kunt lenen en wat je belangrijk vindt aan je woonlocatie en de woning zelf en vooral wat je niet wilt. Het zoekproces kan starten. Op onze site nieuwbouwgroningen.nl kun je het huidige en het toekomstige nieuwbouwaanbod bekijken en de volledige verkoopdocumentatie van actuele projecten downloaden. Daarnaast is Funda een goede overkoepelende site.

Interesse in huidig project?

Ben je enthousiast geworden na het bestuderen van de documentatie over een woning die actueel in verkoop is? Bij verdere interesse nodigen we je graag uit voor een vrijblijvende afspraak en een persoonlijke toelichting op het plan, de woning en alles wat er komt kijken bij traject van een nieuwbouwwoning kopen. Een optie is dan in overleg bespreekbaar en de vervolgstap. Je gaat nu naar de optiefase.

Interesse in een toekomstig project?

Zit er nu niks voor je bij in het actuele aanbod? Wellicht is een toekomstig project interessant. Wil je daar de start verkoop niet van missen? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief op nieuwbouwgroningen.nl en vul de woonwensenquête in en maak je woonaccount aan. Zo mis je geen start verkoop en blijf je ook op de hoogte van de voortgang van jouw projecten en woningen naar keuze. En wij kunnen met jouw aangegeven woonwensen weer woningen ontwikkelen die passen bij jouw vraag.

Start verkoop: inschrijven voor toewijzing kavels

Je hebt je aangemeld voor jouw projecten van voorkeur via de digitale nieuwsbrief. Dan is het zover je ontvangt een nieuwsbrief met de aankondiging van en de uitnodiging voor de start verkoop van jouw favoriete project. Tijdens de start verkoop bijeenkomst ontvang je de verkoopdocumentatie en een aanmeldingsformulier (beiden ook te downloaden vanaf onze site). Door je aanmeldingsformulier voor de sluitingsdatum in te leveren bij ons doe je mee aan de toewijzingsprocedure (loting).

Goed voorbereiden op de start verkoop

De woningen worden verkocht met een toewijzingsprocedure (loting). De kandidaten die onherroepelijk kunnen kopen, dus geen voorbehoud verkoop eigen woning hoeven op te nemen en gecheckt zijn op financiële haalbaarheid gaan voor in de toewijzingsprocedure. Wees dus alvast goed voorbereid voor de start verkoop en doe een:

* Financiële Haalbaarheidscheck Uw hypotheekadviseur, Michel Dijk, van Thuis in Geld voor uw onafhankelijk financiële haalbaarheidsanalyse: info@thuisingeld.nlwww.thuisingeld.nl

* Uw eigen woning nog verkopen? Doe de gratis waardebepaling van uw woning via makelaardij, info@tebbenstorringa.nlwww.tebbenstorringa.nl