Bouwfase

De bouw gaat van start

Als de opschortende voorwaarden zijn vervallen gaat de bouwer de bouwmaterialen bestellen. Afhankelijk van de levertijden, wordt de datum van startbouw gepland. De kopersbegeleider van de bouwer begeleidt je gedurende de gehele bouwfase.

Betalen in termijnen

De grond heb je inmiddels betaald tijdens de levering bij de notaris, de bouwtermijnen ontvang je rechtstreeks van de bouwer zodra er een fase gereed is. Bijvoorbeeld start bouw is vaak al de eerste termijn; het leggen van de begane grondvloer de 2e enz. Omdat het bouwen een dynamisch proces is, kan het voorkomen dat een aantal fases heel snel achter elkaar afgerond wordt. Hierdoor kunnen facturen elkaar vlot oplopen. Hou er rekening mee dat de facturen binnen 14 dagen betaald dienen te worden. Nadat jij de factuur hebt ontvangen van de bouwer, stuur je deze door naar je hypotheekverstrekker die vervolgens het bedrag uit je bouwdepot betaalt aan de bouwer.

Informatie tijdens de bouw

De bouwer gaat jullie regelmatig informeren omtrent de voortgang van de bouw. Dit kan middels nieuwsbrieven en/of kijkdag(en).

Kijken op de bouw

Uiteraard ben je hartstikke nieuwsgiering naar je nieuwe woning. Maar vergeet niet dat de bouwplaats een locatie is waar gewerkt wordt met zware materialen en machines. Het is daarom ook niet voor niets dat bouwvakkers speciale kleding en schoenen ter bescherming aan hebben. Op eigen houtje de bouwplaats betreden wordt daarom door veel bouwers dan ook niet toegestaan. Dit is voor ieders veiligheid en daarnaast wordt je nieuwe woning ook niet door iedereen "zo maar" even bezocht, ook een fijne gedachte.

Om toch de woning van binnen te kunnen bekijken wordt er vaak een kijkdag gepland. Van de bouwer ontvang je hiervan een uitnodiging. Tips om mee te nemen naar de kijkmiddag:

* fotocamera
* meetmateriaal (rolmaat)
* pen en papier
* geschikt schoeisel