Financiële mogelijkheden voor senioren voor het financieren van uw woning

08 november 2022

Bent u gepensioneerd of is uw pensioen in zicht? Er is financieel meer mogelijk dan u denkt bij de aankoop van uw levensloopbestendige woning in de Weijzen in Wildervank.

Vanaf uw 57ste telt uw (toekomstige) pensioeninkomen mee bij het afsluiten van een hypotheek. Als uw pensioeninkomen lager is dan uw huidige inkomen, wordt bij uw hypotheek rekening gehouden met het lagere inkomen. 

Wilt u verhuizen en blijven uw woonlasten gelijk of lager? In een aantal gevallen mag de bank dan met uw werkelijke lasten rekenen, waardoor er veel meer mogelijk is dan menigeen denkt. We noemen dit de verhuisregeling

Wilt u samen met uw partner een hypotheek aanvragen, maar ontstaat er een tijdelijke inkomensdaling omdat uw partner eerder de AOW-leeftijd bereikt? De Tijdelijk Tekort Regeling (TTR) kan dan een oplossing voor u zijn. Ook bij deze regeling rekenen we met de werkelijke lasten.

 Hoe werkt een verhuisregeling?

De verhuisregeling is een regeling die ervoor zorgt dat u uw bestaande hypotheek mee kunt nemen naar uw nieuwe woning. Uw huidige hypotheek meenemen naar uw nieuwe huis dus, tegen dezelfde voorwaarden. Dat klinkt goed! Ook houd u de resterende tijd van uw rentevastperiode de huidige rente. Deze loopt gewoon naadloos door. U kunt dus uw lage hypotheekrente meenemen naar uw nieuwe woning. Wel moet de hypotheek betaalbaar zijn met de huidige inkomenssituatie.

 Laat u dus vooraf goed adviseren door een hypotheekadviseur.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom De Weijzen?

Bekijk ook het project De Weijzen

In verkoop
custom media
Meer informatie

De Weijzen

Wildervank

1 woning beschikbaar
90m - 129m woonoppervlakte
€ 285.000 tot € 495.000