Groenewei, Meerstad

Toekomstig

In voorbereiding. Schrijf u alvast in

Groenewei

  • Meerstad

Nieuw en divers woningaanbod in voorbereiding in de Groenewei

De verkoop in Meerstad, het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen, loopt voorspoedig. In April of Mei 2020 verwachten wij weer nieuw woningaanbod te kunnen presenteren in de nieuwste wijk van Meerstad, genaamd Groenewei. Interesse? Schrijf u alvast in.

De nieuwste wijk van Meerstad heet GROENEWEI

In 20 fietsminuten van de stad bereik je rust en ruimte
Meerstad staat voor ‘woongeluk’ in de ruimste zin van het woord. Hier geen verkeer dat raast, maar riet dat ruist. Bekend om de ruimte, het groen en het Woldmeer. De plek waar kinderen zorgeloos kind zijn, waar vitaal leven gestimuleerd wordt en waar duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld is. Hier woon je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer. In een huis dat past bij jou.

GROENEWEI | DE NIEUWE WIJK VAN MEERSTAD
De wijk Groenewei ligt tussen de wijken Meeroevers, Tersluis en het bijzondere Park Meerstad. Er komen zo’n 350 woningen te staan. Groenewei wordt een levendige wijk met een knusse ‘binnenwereld’ doordat er in de wijk veel openbaar groen komt om samen te spelen of elkaar te ontmoeten. In Groenewei woon je midden in het groen én toch fiets je in slechts 20 minuten naar het levendige centrum van Groningen.

INTERESSE OM TE WONEN IN DEZE WIJK?
Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. Na de zomer hopen wij je het eerste woningaanbod hier te kunnen presenteren.

VOORZIENINGEN Groenewei ligt direct aan Park Meerstad. Dit landkunstproject is 10 hectare groot met een horecapaviljoen, een strand en ruimte voor sport, spel, cultuur en (buurt)festivals. In de wijk komt een centrale plek met een buurtsupermarkt, een tweede basisschool, kinderopvang en op termijn een gezondheidscentrum.

PARKWAND De Parkwand ligt aan de rand van Groenewei die uitkijkt op Park Meerstad en het Woldmeer. De woningen in de Parkwand staan hoger en hebben een stedelijker karakter dan de woningen in de rest van Meerstad. De architectuur is stoer en stenig met veel variatie in de gevels, gevelopeningen en buitenruimtes zoals balkons, dakterrassen of een frans balkon. Op een aantal plaatsen komen begroeide gevels. Om de tuinen komt een tuinmuur om het stenig en stevigere karakter.

GROENE HOVEN De Groene hoven, gelegen in het hart van Groenewei, bestaan uit een netwerk van kindvriendelijke, autoluwe woonstraten. De Groene hoven zijn ruim ingericht met speelplekken, wandelroutes en bankjes waar bewoners maar ook bezoekers kunnen genieten van de vele bomen, struiken en planten.

LANDSCHAPPELIJKE LIJST
De woningen aan de andere randen van Groenewei vormen samen de Landschappelijke lijst. Deze woningen vormen de zachte overgang tussen het groen in de omgeving en de woningen in Groenewei. Hier heb je altijd zicht op de natuur en de ruimte. De woningen in de Landschappelijke lijst hebben een eigentijdse architectuur en passen goed in de omgeving omdat ze voor het grootste deel van hout zijn.

DORPSE STRAATJES De Dorpse straatjes hebben een intiem karakter. De woningen staan dicht op de stoep met aan de voorkant van de woning ruimte voor zitjes waar je met je buren kan genieten van een kopje koffie of een drankje. Wie meer privacy wil, kan heerlijk in de achtertuin zitten

Bron tekst : Meerstad.eu

DE TE VERWACHTEN WONINGTYPE ZIJN:
• 25 woningen in verschillende uitvoeringen
• Indicatie prijzen v.a. € 300.000,00.
* Getoonde afbeeldingen zijn allen nog in concept.
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Woldmeerweg
1.03 km
Bushalte Brug
1.03 km
Bushalte Ruischerbrug
1.11 km
Bushalte Velthuisstichting
1.26 km
Bushalte Middelberterweg 18
1.34 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Samenwerkingsschool Meeroevers
1.31 km
Joh. Calvijnschool
3.95 km
CBS De Heerdstee (Dalton)
4.09 km
Doefmat
4.16 km
OBS De Spil
4.16 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Coop
1.74 km
Kruidvat
1.88 km
ING Bank
1.9 km
Hema
1.95 km
Aldi
1.95 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Apotheek Beijum
4.16 km
Doktorsdiensten Groningen
4.89 km
UMCG Groningen
5.03 km
Apotheek de Sprong
5.05 km
Apotheek Hanzeplein
5.05 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?