Volgende stap centrumplannen Bedum

10 juni 2020

BEDUM – Het college heeft ingestemd met een ontwerpovereenkomst met Warber Fonds Ontwikkel B.V. uit Drachten. Daarmee komt een volgende stap in de verdere ontwikkelingen van de centrumplannen voor Bedum dichterbij.

START VERKOOP MET NIEUWBOUW GRONINGEN TV UITZENDING OP 15 JUNI OM 16:00 UUR Interesse? Kijk dan onze live-uitzending op 15 juni om 16:00 uur met o.a. informatie over het project en de verkoopprocedure. En verhinderd? Geen probleem. U kunt op deze site eenvoudig de uitzending terugkijken.

Het Drachtster bedrijf gaat een locatie aan De Vlijt in het dorp ontwikkelen. Er komen appartementen en winkelruimtes. Op de locatie staan nu het voormalige Groene Kruis- gebouw en het voormalige politiebureau. De locatie is eigendom van de gemeente. Voor de huidige gebruikers van de panden wordt naar alternatieven gezocht.

Warber Fonds Ontwikkel BV beschikt sinds 2018 over een vergunning voor de nieuwbouw. De grond wordt aan de ontwikkelaar verkocht. 

Het naastgelegen winkelcentrum ‘De Nieuwe Vlijt’, waar onder meer een groenteboer, een slijter en een slager zijn gevestigd, moet plaats maken voor een plein met parkeergelegenheid. Samen met de ondernemers daar wordt naar vervangende ruimte gezocht.

bron: www.winsum.nieuws.nl